Proprietăţi

LaSalle: Piata imobiliara intra in asteptare la acest sfarsit de an

LaSalle: Piata imobiliara intra in asteptare la acest sfarsit de an

Troy Javaher, Director of Business Development Capital Markets la Jones Lang LaSalle: Exista o tendinta clara de circumspectie (wait and see) in piata, atat din partea investitorilor, cat si a dezvoltatorilor.

09.11.2007, 22:15 138

Piata imobiliara locala, caracterizata in ultimul timp de o activitate deosebita pe toate segmentele, se afla in acest sfarsit de an pe un trend de asteptare, in care o parte dintre investitori si-au epuizat resursele, in timp ce altii sunt circumspecti la semnalele globale.
"Exista o tendinta clara de circumspectie (wait and see) in piata, atat din partea investitorilor, cat si a dezvoltatorilor", afirma Troy Javaher, Director of Business Development Capital Markets al companiei americane de consultanta imobiliara Jones Lang LaSalle (JLL). El este completat de colegul sau, Charles Krick, Associate Director Head of Capital Markets al JLL, care spune ca "oamenii au luat o pauza si datorita anotimpului, iarna fiind caracterizata de o incetinire a activitatii si pe alte piete din regiune. Totodata, unele fonduri si-au epuizat bugetele pentru anul acesta, iar criza imobiliara din Statele Unite, care a afectat in special costurile creditelor, completeaza tabloul". Cu toate acestea, consultantii apreciaza ca activitatea tranzactionala in volum va creste deoarece piata are "fundamente solide", iar din 2008 structura investitorilor se va diversifica si mai mult. JLL a revenit cu un birou pe piata Capitalei la inceputul acestui an, consultantii firmei fiind implicati in doua dintre cele mai mari tranzactii de pe piata locala - vanzarea imobilului de birouri America House (120 mil. euro) si a parcului de afaceri S-Park (101,5 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO