Proprietăţi

Noile proiecte de birouri ofera alternative pentru potentialii chiriasi

04.08.2005, 15:05 18

Diversificarea ofertei de spatii de birouri din Bucuresti s-a accentuat la inceputul celei de-a doua jumatati a anului, planurile dezvoltatorilor cuprinzand atat proiecte situate in locatii centrale si semicentrale, cat si proiecte noi sau imobile vechi renovate reintroduse in circuitul comercial.

In vecinatatea hotelului Marriott va fi disponibil un nou imobil de birouri clasa A, Forum III, cu o suprafata totala neta de aproximativ 4.700 de metri patrati, a anuntat compania imobiliara Eurisko. Imobilul va fi structurat in doua corpuri de cladire cu o suprafata medie pe nivel de 600 de metri patrati.

"Zonele semicentrale incep sa intre in atentia dezvoltatorilor de spatii de birouri datorita avantajelor pe care le prezinta fata de cele ultracentrale: terenuri mai ieftine, posibilitatea amenajarii mai multor locuri de parcare si optiunea de a oferi chirii mai mici clientilor", au apreciat reprezentantii Eurisko.

Un alt imobil de birouri care va fi disponibil din toamna acestui an pe piata imobiliara din Bucuresti este cel dezvoltat de Fergus Imobiliare, companie membra a grupului Tiriac. City Business Centre, care va fi operational incepand cu luna octombrie a acestui an, va avea o suprafata neta de 3.300 de metri patrati in zona semicentrala de nord-vest a Bucurestiului, langa complexul comercial Orhideea, conform Eurisko.

In luna aprilie a anului viitor este programat pentru a fi livrat pe piata un proiect imobiliar care va genera 1.500 de metri patrati de spatii de birouri clasa A, dezvoltatorul acestui proiect alegand zona Piata Victoriei, conform companiei imobiliare CB Richard Ellis.

"Suprafetele deschise de cate 200 de metri patrati fac din acest proiect o tinta pentru companiile de dimensiuni mici si medii, avand in vedere lipsa de spatii de birouri pentru astfel de companii care se manifesta pe piata", a afirmat Alexandru Gavan, office negociator la CBRE.

Oferta de imobile de birouri nu este caracterizata, insa, de exclusivitatea proiectelor noi.

"Cladirile construite inainte de ''89, sedii ale unor importante intreprinderi de stat in trecut, s-au dovedit a fi extrem de cautate. Printr-o renovare corespunzatoare, aceste spatii au intrat in circuitul comercial si au devenit in scurt timp alternative eficiente pentru companiile in cautarea unor spatii de birouri. Fondul de investitii Gemisa a ales o astfel de cladire, situata in zona 13 Septembrie, intr-o tranzactie mediata de Esop si care a implicat o suprafata de 1.400 de metri patrati", a spus Alexandru Petrescu, managing partner al companiei Esop. alexandru.cerchez@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO