Proprietăţi

Pe langa showroom, importatorii auto isi construiesc si imobile de birouri

28.04.2004, 00:00 20



Urmand modelul din Europa de Vest, companiile de pe piata romaneasca se orienteaza din ce in ce mai mult catre imobile de birouri cu o arhitectura deosebita. Dupa Opera Center, apreciat de multi ca unul dintre cele mai reusite proiecte imobiliare din punct de vedere arhitectural, moda cladririlor cu design deosebit a atins si importatorii auto.



Porsche Romania, importatorul pe piata romaneasca al marcilor Audi, Volkswagen, Skoda, Seat si Porsche, a investit peste 6 milioane de euro intr-un complex multifunctional de peste 11.000 metri patrati.



Proiectat de catre compania Architect Sevice si construit sub forma unui cilindru care pluteste la nivelurile superioare, imobilul Porsche Romania adaposteste nu doar birourile importatorului, ci si show-room-uri pentru marcile Porsche si Volkswagen Autovehicule Comerciale, sali de conferinte/scolarizare si restaurant cu bucatarie. In plus alte doua companii din cadrul holdingului Porsche - Porsche Leasing Romania si Porsche Bank Romania au sediile in cei aproape 2.000 de metri patrati cat reprezinta suprafata totala a birourilor dispuse de sase etaje.



Centrul multifunctional este a doua faza a unui proeict de aproape 15 milioane euro dezvoltat de importatorul romani si care a implicat intr-o prima fazaconstruirea a doua centre integrate (show-room-uri si service) pentru marcile Volkswagen si Audi.



Chiar daca nu este dedicat exclusiv unui importator auto, Centrul de afaceri Tiriac este un alt imobil inaugurat in acest an si care gazduieste birouri ale unor companii din domeniul auto. Imobilul a reprezentat o investitie de 5,5 milioane euro facuta de catre Tiriac Holdings si include printre chiriati si companii aflate in cadrul diviziei auto a holdingului.



Porsche Romania este cel mai mare importator auto de pe piata romaneasca din punctul de vedere al vanzarilor. Compania a vandut anul trecut peste 14.000 de automobile din marcile Audi, Volkswagen, Skoda, Seat si Porsche cu o valoare estimata de peste 200 de milioane de euro. Anul acesta, numarul de masini vandute va ajunge la 16.000 de unitati.



Tiriac Holdings Ltd activeaza atat pe piata auto (reprezentant pentru marcile Mercedes, Jaguar, Land Rover, Ford, Chrysler, Jeep, Mitsubishi, Mazda, Hyundai, Smart), cat si in domeniul serviciilor financiare (Banca Tiriac, compania de asigurari AllianzTiriac, Tiriac Leasing). Grupul detinut de omul de afaceri Ion Tiriac detine investitii si in proprietati imobiliare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO