Proprietăţi

Pentru ce au primit regii asfaltului 1,6 mld. euro de la statul român

Pentru ce au primit regii asfaltului 1,6 mld. euro de la statul român

Autor: Ionuţ MORARIU

21.04.2011, 20:47 153

Patru firme româneşti au câştigat, de-a lungul ultimilor cinciani, contracte cu CNADNR a căror valoare, de peste 1,66 miliarde deeuro fără TVA, depăşeşte 1% din PIB-ul României. În ciuda crizei,anii electorali 2008-2009 au fost cei mai profitabili pentruafacerile regilor asfaltului. Mare parte a acestor sume nu au merscătre construcţia de drumuri şi autostrăzi, ci către "plombarea" şiîntreţinerea multianuală a celor existente.

Aparent, Ministerul Transporturilor pare a se lepădă deUmbrărescu, Besciu şi Căşuneanu şi le reziliază contractele de peun tronson al autostrăzii Bucureşti-Braşov.

Pe de altă parte, firmele controlate de regii asfaltului, cuexcepţia celei a lui Costel Căşuneanu, dar incluzând-o pe cea a luiNelu Iordache, se numără printre câştigătorii licitaţiilor de peCoridorul IV, finanţat preponderent cu bani de la UniuneaEuropeană.

Citiţi istoria afacerilor pe care regii constructorilor autohtoni le-auderulat cu partenerul lor tradiţional CNADNR pewww.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO