Proprietăţi

Perfect Casa cauta cumparatori pentru 3 terenuri

30.07.2008, 18:11 21

Agentia imobiliara Perfect Casa, specializata pe vanzarea de locuinte si terenuri, are mandat pentru vanzarea a trei terenuri de mari dimensiuni din interiorul Bucurestiului, a caror valoare ar putea depasi 100 de milioane de euro.
Cel mai mare este situat in Pipera, in apropierea sediului Romstal si are o suprafata de 4,56 ha, iar la un pret de 1.000 de euro/metrul patrat, valoarea lotului este estimata la peste 45 de milioane de euro.
Un al doilea teren, situat in zona 13 Septembrie, este evaluat la un pret de peste 33 de milioane de euro, tinand cont de un pret de 2.250 de euro/metrul patrat si o suprafata de 14.800 de metri patrati.
Cel de-al treilea teren este situat pe bulevardul Timisoara din vestul Capitalei, are o suprafata de 2,56 hectare si este evaluat la peste 38 mil. euro (1.500 de euro/mp).
Preturile terenurilor din Bucuresti au explodat in ultimii ani, iar in primele luni din 2008, sub presiunea crizei financiare internationale, numarul tranzactiilor a scazut, astfel ca piata s-a transformat dintr-una favorabila vanzatorilor intr-una in care cumparatorii pot pune conditii si negocia semnificativ la pret.
In Bucuresti au mai fost anuntate ca disponibile spre vanzare si alte terenuri de mari dimensiuni, precum loturile de sub fabricile Titan Mar sau Timpuri Noi, insa in contextul actual al pietei inca nu a fost semnata nicio tranzactie.
Cea mai importanta tranzactie cu terenuri din interiorul Capitalei realizata in acest an a fost preluarea de catre firma elena Raptis Kavouras a unui lot de
1,63 hectare de teren in interiorul Satului Francez pentru 68 de milioane de euro, in conditiile in care anul trecut au fost consemnate un numar de sapte tranzactii cu o valoare de peste 50 de milioane de euro fiecare.
Perfect Casa a vandut anul trecut circa 3.000 de hectare de teren, cu o valoare de 27,5 milioane de euro, iar portofoliul actual al companiei cuprinde loturi cu o suprafata de peste 5.000 de hectare, dintre care mai mult de jumatate se afla in judetul Constanta, potrivit reprezentantilor companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO