Proprietăţi

Portofoliul Equest a crescut cu 9,3% in cateva luni

19.04.2007, 19:01 17

Fondul de investitii Equest Balkan Properties, listat la Bursa de la Londra, si-a reevaluat proprietatile prin intermediul companiei de consultanta imobiliara CB Richard Ellis, operatiune din care a reiesit o valoare cumulata a activelor de 103,2 mil. euro, la un nivel al investitiilor de 94,4 mil. euro.
Equest a realizat anul trecut pe piata locala un numar de sapte achizitii, cele mai importante proprietati trecute in portofoliul companiei fiind centrul comercial Moldova Mall din Iasi (36,7 mil. euro) si parcul de retail Vitantis din Bucuresti (31 mil. euro).
Portofoliul Equest este alcatuit din cladiri comerciale (72,5%), imobile de birouri (13,6%) si spatii logistice (9,8%), in Romania, Bulgaria, Serbia si Macedonia. In Romania se afla un sfert dintre spatiile de retail ale Equest in cele patru state, 5,8% din suprafata totala a birourilor si 8,9% din totalul imobilelor industriale.
La inceputul acestui an, mai multe fonduri de investitii britanice, precum European Convergence Property Company, North Real Estate Opportunities Fund sau Fabian si-au reevaluat proprietatile, cele mai mari aprecieri fiind inregistrate in cazul imobilelor de birouri Banu Antonache si Millennium Business Center, de circa 20%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO