Proprietăţi

Preţurile terenurilor nu vor mai scădea foarte mult

Preţurile terenurilor nu vor mai scădea foarte mult în perioada următoare

Autor: Mediafax

14.02.2011, 14:46 44

Preţurile terenurilor nu vor mai scădea foarte mult în perioadaurmătoare şi vor avea loc ajustări în limita marjelor negocierii,de 15-20% din valoarea cerută de proprietari, potrivit Colliers,care estimează că în Bucureşti preţurile s-au diminuat anul trecutcu 15-30% faţă de 2009.

"Piaţa de terenuri va rămâne una a cumpărătorilor, în caretranzacţiile se vor încheia doar la preţuri competitive. Estefoarte important ca proprietarii să rămână flexibili, atât înmaterie de preţuri cât şi în diferitele structuri pe care le pot«îmbrăca» tranzacţiile. Nu estimăm scăderi mari de preţuri înviitor, ci doar ajustări minore ale preţurilor în limita marjelornegocierii, şi anume 15-20% din preţul cerut", a declarat într-uncomunicat Mihai Bogza, associate director în departamentul terenurial Colliers International.

Preţurile au continuat să scadă în 2010, deşi într-un ritm multmai scăzut decât în 2009, în Bucureşti tranzacţiile fiind încheiatela preţuri cu 15-30% mai mici decât în 2009 . Scăderea preţurilor afost mai abruptă în oraşele de provincie, cu excepţia acelora încare există 2-3 proprietari dominanţi, care controlează mare partedin oferta de calitate şi nu sunt presaţi să vândă, conform surseicitate.

Loturile de teren vândute în Bucureşti sunt predominantdestinate dezvoltărilor de retail sau birouri, şi secundarproiectelor rezidenţiale (vile individuale sau proiecte deapartamente de scară redusă) sau din sectorul medical. În restulţării, terenurile tranzacţionate sunt destinate aproape exclusivretailului de tip big box sau parcurilor de retail. Citiţi mai multdespre evoluţia preţurilor terenurilor pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO