Proprietăţi

Prigoana a luat 6,4 mil. euro pe 10% din Max TV

08.08.2007, 20:56 55

Max TV, platforma digitala de televiziune prin satelit la care Silviu Prigoana detinea 10% din actiuni, a fost vanduta cu 64 mil. euro, a declarat pentru Mediafax omul de afaceri.
Cumparatorul platformei Max Tv este American Investment Group, fond de investitii din SUA. AIG CP este membra a AIG Global Investment Group (AIGGIG), una dintre cele mai importante companii de management al activelor din lume.
Platforma Max TV este detinuta de compania Digital Cable Systems (DCS), care furnizeaza si servicii de televiziune prin cablu.
La data incheierii afacerii AIG-DCS, in luna mai a acestui an, fondul american de investitii a anuntat doar ca a preluat compania printr-o tranzactie sub forma de majorare de capital de 45 mil. euro.
Silviu Prigoana a precizat ca in urma tranzactiei care a avut loc in urma cu aproximativ doua luni i-a revenit suma de 6,4 milioane de euro.
Prigoana a mai spus ca actiunile pe care nu a reusit sa le vanda pana in momentul de fata vor trece in posesia copiilor lui, precizand totodata ca mai sunt "vreo trei" tranzactii pe care nu le-a finalizat.
"E bine sa stii cand sa te retragi, nu ma intereseaza sa fiu cel mai bogat din cimitir si nu intru in politica, contrar asteptarilor", a declarat Prigoana.
Digital Cable Systems, companie infiintata in martie 2005 de catre Gheorghe Minea, Gheorghe Pristavu, Adrian Margescu, Petru Basa, Dorin Gugu si Maria Mihai, avea anterior tranzactiei cu AIG CP 46 de actionari, din care peste 30 erau operatori de cablu. AIG nu a oferit detalii despre actionarii de la care a cumparat pachetul majoritar de actiuni al DCS.
Max TV este un sistem de receptie a semnalului de televiziune prin satelit si include o selectie de programe receptionate pe baza de abonament.
Pe piata locala de televiziune prin satelit mai activeaza RCS&RDS (Digi TV), Romtelecom (Dolce), UPC Romania (Focus Sat) si DTH Television Grup (Boom TV).
Silviu Prigoana a infiintat postul de televiziune de stiri Realitatea TV, vandut in urma cu cativa ani unor firme controlate de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu, precum si TV Sport, vandut la inceputul acestui an catre Pro TV. Ulterior, Prigoana a infiintat posturile de nisa Etno TV si Taraf TV si a anuntat ca intentioneaza sa lanseze canale cum ar fi Meteo TV si Manele TV.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO