Proprietăţi

Prima stagnare a preturilor la apartamente din Capitala din ultimii trei ani

Prima stagnare a preturilor la apartamente din Capitala din ultimii trei ani

Click pentru imaginea intreaga

03.04.2008, 19:59 26

Cresterea de doar 1% inregistrata la pretul apartamentelor in perioada ianuarie-martie este cea mai scazuta din ultimii trei ani, in perioada 2004-2006 preturile la apartamentele vechi ajungand chiar si triplu.
Astfel, cel mai mare avans a fost in aceasta perioada de 11%, iar cea mai mare scadere a fost de 5%. Numarul zonelor care au inregistrat scaderi a fost insa mai ridicat decat al celor in care au fost consemnate cresteri.
Zona care a luat in perioada ianuarie-martie anul acesta cel mai mare avans este Militari, unde pretul pe metru patrat a depasit 1.800 de euro, fata de 1.625 de euro in ianuarie si 1.100-1.200 de euro acum un an. Aceasta crestere a fost precedata de evolutii similare in alte zone destul de departate de centru, precum 1 Decembrie, Berceni sau Colentina, care au avut cresteri de peste 50% in ultimul an. Urmatoarea zona dupa ritmul de crestere a fost Aviatiei, unde pretul cerut de cumparator este mai mare cu circa 9% fata de luna ianuarie. Zona de nord a Capitalei a devenit din ce in ce mai atractiva, odata cu extinderea zonei rezidentiale prin noi cartiere precum Baneasa sau Pipera.
Cele mai mari scaderi de preturi au fost consemnate in zone considerate scumpe, in general cu un pret pe metru patrat de peste 2.000 de euro, precum Unirea, Dorobanti sau Decebal.
Daca preturile nu isi vor lua din nou avant in acest an, 2008 va fi primul an din 2004 fara cresteri de circa 50% anual.
Omul de afaceri Dinu Patriciu, presedintele Rompetrol si cel mai bogat roman potrivit topului realizat de revista Forbes, sustine ca am putea asista la diminuarea brusca a pretului la case si apartamente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO