Proprietăţi

Proiecte de 5.000 de apartamente in cartierul Titan

Proiecte de 5.000 de apartamente in cartierul Titan

Click pentru imaginea intreaga

23.08.2007, 18:44 41

Cartierul Titan din estul Bucurestiului este una dintre cele mai active zone rezidentiale ale Capitalei, tinand cont ca dezvoltatorii imobiliari au anuntat nu mai putin de 10 proiecte rezidentiale noi, care cuprind aproximativ 5.000 de apartamente.
Cei mai importanti dezvoltatori care au anuntat proiecte in Titan sunt spaniolii de la Hercesa, irlandezii de la RI Investment, firma cu actionariat romano-islandez Gigant Construct sau compania Adama, care are printre actionari fondul american Tiger Global, austriecii de la Immoeast sau grupul de investitii Lehman Brothers.
Cel mai important proiect din zona va fi realizat de RI Investment, companie care a platit 52 mil. euro pentru un teren de opt hectare, pe care va dezvolta un proiect cu o valoare totala de 500 mil. euro. Investitia irlandezilor presupune construirea unuia dintre cele mai mari centre comerciale din Capitala, precum si a unui ansamblu rezidential format din 1.200 de apartamente.
Dezvoltatorul imobiliar Hercesa va realiza cel mai mare ansamblu rezidential din zona, pe terenul fostei fabrici de paine Titan. Proiectul cuprinde 1.400 de apartamente.
Aproape 1.400 de apartamente va construi in Titan si Adama in cadrul a patru ansambluri rezidentiale - Edenia, Evocasa Titanium, Evocasa Swiss Cottage si Evocasa Titan IV. Cel mai mare proiect al Adama din Titan este Edenia - care cuprinde 800 de apartamente, in timp ce Evocasa Titanium, un proiect cu o arhitectura mai aparte, va cuprinde doar 73 de apartamente.
Gigant Construct este o alta firma care si-a concentrat investitiile in estul Capitalei, unde are in diferite stadii de dezvoltare trei ansambluri rezidentiale. Cel mai mare dintre ele - Pallady Towers - cuprinde 400 de apartamente si este cel mai recent proiect lansat al companiei.
Compania de consultanta imobiliara Regatta promoveaza la randul ei doua proiecte rezidentiale in Titan - Citadella Titan si Gold Residence. Gold Residence este, de altfel, cel mai recent proiect rezidential anuntat in Titan, format din 54 de locuinte cu 1, 2 si trei camere. Gold Residence este dezvoltat de compania Itzhar Invest, livrarea apartamentelor fiind programata pentru sfarsitul anului viitor. Citadella Titan este dezvoltat de B.R.G. Business Group si are 210 apartamente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO