Proprietăţi

RED: mall-uri, birouri si spatii industriale de 750 mil. euro

23.02.2007, 19:58 13

Compania de dezvoltare imobiliara RED Project Management (RED) are in derulare cu diferiti parteneri proiecte de aproximativ 450 mil. euro, valoarea cumulata a proiectelor companiei putand ajunge in urmatorii ani la 750 mil. euro.
Printre actionarii RED se numara fondurile de investitii GED Capital si Warburg Pincus, ultimii avand in portofoliu investitii de peste 24 miliarde de dolari in 550 de companii din intreaga lume.
RED isi va focusa investitiile in doua directii majore: crearea unei retele de centre comerciale de mici dimensiuni si intarirea pozitiilor detinute in orase precum Constanta, Baia Mare sau Arad.
"Dorim sa construim o retea de centre comerciale de circa 4.000 - 5.000 de metri patrati, in orase de mici dimensiuni precum Slobozia, Slatina sau Husi, unde nu exista in momentul de fata o oferta pe acest segment. Totodata, vrem sa continuam investitiile in orasele in care suntem deja prezenti, dupa modelul de la Iasi, unde lucram la patru proiecte", a declarat pentru ZF Andrew Stear, directorul companiei.
RED ar putea construi 20 de centre comerciale de mici dimensiuni, care necesita o investitie de 4 - 5 milioane de euro fiecare.
Cele mai multe proiecte ale companiei se afla in derulare la Iasi, unde RED construieste doua ansambluri rezidentiale, un proiect industrial si are planuri pentru un proiect de mari dimensiuni, in centrul orasului, care va cuprinde birouri, spatii comerciale si un hotel in joint-venture cu parteneri locali. Valoarea totala a proiectelor depaseste 350 mil. euro.
RED detine totodata in Braila un teren de 16 hectare pe care va construi un proiect de retail, care va implica o investitie de 35-40 mil. euro. Totodata, compania va dezvolta un parc de retail la Arad, in care principala ancora va fi Carrefour, care va deschide un magazin de 12.000 mp, potrivit reprezentantilor RED. Proiectul impplica o investitie de 55 mil. euro.
Cel mai recent proiect al companiei va fi derulat la Baia Mare, unde RED a achizitionat fabrica de textile Maratex pentru 15 mil. euro, pe terenul careia va construi un mall, o cladire de birouri si un hotel de trei stele. Valoarea investitiei este estimata la 100 mil. euro.
O investitie de peste 100 mil. euro implica si proiectul comercial dezvoltat la Constanta, Trident Plaza, care va fi achizitionat complet in momentul finalizarii de catre fondul de investitii austriac Immoeast.
De curand, compania s-a asociat cu grupul spaniol de investitii Lar, pentru un proiect rezidential in nordul Capitalei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO