Proprietăţi

Retelele de hipermarketuri iau cu asalt cartierele Berceni si Militari, ignorand Pipera sau Rahova

Retelele de hipermarketuri iau cu asalt cartierele Berceni si Militari, ignorand Pipera sau Rahova

In ciuda unei densitati ridicate, cartierul Rahova din sudul Capitalei este ocolit de retelele de hipermarketuri

24.04.2008, 20:38 497

Rahova si Pipera sunt printre putinele cartiere din Bucuresti in care retelele de hipermarketuri prezente in piata nu au deschis nicio unitate si nici n-au anuntat planuri pentru o investitie in aceste zone, in timp ce in vestul Capitalei, in Militari, vor fi prezente toti marii jucatori.
Situatia imobiliara din Pipera si Rahova este complet diferita, desi vorbim despre doua zone ale Bucurestiului dens populate, care ar putea absorbi un hipermarket.
Pe de o parte, Pipera a cunoscut o importanta dezvoltare in special pe segmentul de birouri si pe cel rezidential, in timp ce in Rahova a fost anuntat un singur proiect imobiliar modern, si anume mallul Liberty Center ce va fi inaugurat la sfarsitul acestui an. Acesta va avea insa o suprafata inchiriabila de doar 25.000 de metri patrati, astfel ca principala ancora de retail alimentar va fi reteaua germana Billa, cu o unitate de 2.200 de metri patrati.
In zona cartierului Militari, in care se afla deja un hipermarket Carrefour, prima unitate din Romania a retailerului francez, si un magazin Cora, vor fi prezenti toti cei patru jucatori importanti de pe acest segment, dupa ce si retelele Auchan si Real isi vor inaugura unitatile.
Magazinul Auchan se va afla in cadrul parcului de retail Shopping Center Militari, in care este de mai mult timp operationala o unitate a retailerului de bricolaj Praktiker, in timp ce hipermarketul Real se va afla mai central, la intersectia cartierelor Militari, Drumul Taberei si Cotroceni, in cadrul mallului Cotroceni Park.
Ambele unitati au programata deschiderea pentru anul viitor.
Extinderea retelelor de hipermarketuri a devenit tot mai strans legata de cea a centrelor comerciale, astfel ca majoritatea noilor unitati din capitala vor fi deschise in cadrul unor malluri sau parcuri de retail.
Astfel, Carrefour va intra anul acesta in competitie cu nemtii de la Real atat in zona Vitan, unde va inaugura o unitate in cadrul parcului de retail Vitantis, cat si in Berceni, in cadrul centrului comercial Grand Arena.
Berceniul, de altfel, reprezinta un alt pol de atractie pentru retaileri, aici urmand a fi inaugurat anul viitor si o unitate Cora, in cadrul mallului Sun Plaza dezvoltat la Piata Sudului. Tot in cadrul unor centre comerciale va mai fi deschis un hipermarket Carrefour (Colosseum Center) si o unitate Cora, in cadrul mallului ParkLake Plaza, dezvoltat de companiile Caelum Developments si Sonae Sierra in cartierul Titan. In prezent, in Bucuresti sunt un numar de zece hipermarketuri, luand in calcul si unitatea Carrefour din spatele magazinului Unirea, care este de dimensiunea unui supermarket, alte cel putin sapte hipermarketuri urmand a fi deschise in urmatorii trei ani, potrivit proiectelor deja anuntate de catre dezvoltatorii de centre comerciale si retaileri. Expansiunea lanturilor de hipermarketuri se duce si in orasele din provincie, unde germanii de la Real au cea mai puternica retea in momentul de fata, cu 13 unitati, si planuri pentru inca sase inaugurari in afara Bucurestiului pentru acest an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO