Proprietăţi

Romania a ajuns la 1 milion mp de malluri

Romania a ajuns la 1 milion mp de malluri
05.08.2008, 20:29 22

Numarul centrelor comerciale din Romania a trecut de 30 de unitati, iar suprafata inchiriabila a acestora a ajuns la
1 milion de metri patrati, pe fondul deschiderii a noua proiecte noi pe parcursul acestui an, arata o analiza ZF pe baza datelor existente in piata.
Astfel, doar cele mai mari zece centre comerciale de pe piata - incluzand parcurile de retail si mallurile propriu-zise - au o suprafata inchiriabila cumulata de aproape 500.000 de metri patrati, cel mai mare mall fiind Polus Center din Cluj cu o suprafata inchiriabila de aproape 60.000 de metri patrati, in timp ce in proiectul Baneasa se gaseste cel mai mare parc de retail, care cuprinde la randul sau un centru comercial cu o suprafata inchiriabila de 55.000 mp.
Deschiderile recente au contribuit semnificativ la cresterea numarului de centre comerciale de mari dimensiuni, astfel ca sapte din cele zece centre comerciale care au o suprafata de cel putin 40.000 de metri patrati au fost inaugurate in ultimele 12 luni. Pe de alta parte, trei din cele mai mari zece centre comerciale se afla in Bucuresti - Baneasa Shopping City, Plaza Romania si Unirea Shopping Center. Stocul va continua sa creasca, atat in Bucuresti, cat si in provincie, anul acesta fiind asteptata deschiderea altor 15 centre comerciale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO