Proprietăţi

Spaniolii de la Grupo Lar intra pe piata cu un proiect rezidential de peste 20 mil. euro

Spaniolii de la Grupo Lar intra pe piata cu un proiect rezidential de peste 20 mil. euro

Preturile apartamentelor noi din Capitala sunt cuprinse intre 1.000 si 3.000 de euro pe metrul patrat

21.02.2007, 18:46 69

Grupul spaniol Lar va dezvolta impreuna cu compania RED Management Capital (RED) un proiect rezidential cu aproape 200 de apartamente in nordul Capitalei, care va atrage o investitie de peste 20 de milioane de euro.
"Ansamblul rezidential Natura Residence (numele proiectului - n. red.) va fi alcatuit din opt imobile, care vor cuprinde aproape 200 de apartamente de lux pe un teren de 20.000 de metri patrati. Finantarea proiectului va fi asigurata in proportie de circa 70% din credite bancare", au declarat pentru ZF surse apropiate afacerii. Acesta este primul proiect de pe piata locala al grupului spaniol de dezvoltare imobiliara, specializat pe toate segmentele pietei imobiliare.
Complexul rezidential va cuprinde locuinte cu una, doua si trei camere, pretul mediu de vanzare a apartamentelor fiind de 1.500 euro/metrul patrat construit. Proiectul va avea o suprafata construita de circa 24.000 de metri patrati, veniturile dezvoltatorilor din vanzarea locuintelor fiind estimate la 35 mil. euro. Finalizarea proiectului este prevazuta pentru a doua jumatate a anului viitor, agentul exclusiv de vanzare a locuintelor fiind compania de consultanta imobiliara Eurisko.
Firma dezvoltatoare este Proprietati Imobiliare Lar, in care grupul spaniol detine o participatie de 70%, in timp ce societatea Romanian Real Estate Partners, actionarul proiectelor RED, detine 30% din companie care, potrivit datelor de le Registrul Comertului, figureaza cu un capital social de 13 milioane de lei (3,6 mil. euro). Grupo Lar desfasoara activitati imobiliare in Spania, Portugalia, Germania, Polonia, Ungaria, Romania si Mexic si detinea la sfarsitul anului trecut active de 1,5 mld. euro, potrivit datelor de pe site-ul companiei. Compania este specializata in dezvoltari rezidentiale, cladiri de birouri, centre comerciale si parcuri industriale, dar si locuinte de vacanta.
RED a anuntat pentru urmatorii ani proiecte cu o valoare cumulata de peste 300 mil. euro, in orase precum Arad, Iasi, Constanta sau, mai recent, Baia Mare, unde compania a depus o oferta de 15 mil. euro pentru achizitionarea unei fabrici. Cel mai mare proiect demarat de RED pe piata locala este constructia centrului comercial Trident Plaza, la Constanta, care va atrage o investitie de aproximativ 100 mil. euro.
Nordul Capitalei este in continuare principalul magnet al proiectelor imobiliare din Bucuresti, atat in ceea ce priveste spatiile de birouri, cat si proiectele rezidentiale, in aceasta zona fiind practicate cele mai ridicate preturi atat la terenuri, cat si la locuinte. Astfel, preturile locuintelor in zone consacrate precum Primaverii, Kiseleff, Dorobanti sau Herastrau pot ajunge si chiar depasi 3.000 euro/mp, in timp ce preturile medii practicate in ansamblurile rezidentiale noi dezvoltate in aceasta parte a orasului sunt de 2.000 euro/metrul patrat.

Proiect rezidential de 6 mil. euro in judetul Mures
Firma Romimobil din Targu Mures va incepe in primavara acestui an constructia unui ansamblu de 26 de imobile de apartamente in comuna Livezeni, judetul Mures, investitie estimata la sase milioane de euro, a declarat directorul de marketing al firmei, Simona Mosgociu. "Complexul va include 160 de apartamente, spatii comerciale si terenuri de sport si va fi construit pe un teren de aproximativ 20.000 de metri patrati", a afirmat Mosgociu. Cladirile vor fi construite pe o structura de parter si doua etaje si vor avea apartamente cu doua si trei camere, cu suprafete construite cuprinse intre 67 si 96 de metri patrati. La parterul imobilelor vor fi amenajate spatii comerciale. Proiectul ansamblului prevede construirea unor garaje subterane, cu o capacitate de aproximativ 200 de locuri de parcare. Pretul de vanzare a apartamentelor este de 950 de euro pe metrul patrat, pretul terenului si TVA fiind incluse. Investitia va fi finantata din surse proprii, insa este posibil ca firma sa apeleze si la credite bancare, a precizat directorul de marketing al firmei. Romimobil a fost infiintata in anul 2005, cu capital integral italian, iar complexul din Livezeni este primul proiect imobiliar al firmei. (Mediafax)

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO