Proprietăţi

Supreme Group a cumparat cu 5,1 mil. dolari un teren de la AVAS

14.11.2006, 18:33 35

Producatorul de ciocolata si biscuiti Supreme Group a achizitionat de la AVAS prin intermediul unei firme imobiliare pe care o controleaza, un teren cu o suprafata de 5.300 mp situat in zona Voluntari si apartinand firmei Baneasa, pentru 5,1 mil. dolari, pe care va construi un complex de locuinte de lux.
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a scos la vanzare terenul prin licitatie publica, la un pret de pornire de 961.000 de dolari, fara TVA, pentru recuperarea unor creante ale firmei Baneasa.
La licitatie au participat o persoana fizica si sapte companii, care au licitat, in mai multi pasi, urcand pretul pana la 5,1 mil. dolari, fara TVA.
In faza finala a licitatiei, in care pretul a ajuns la 4 mil. dolari, firma imobiliara Supreme Estate, controlata indirect de Supreme Group, a concurat cu Real Construction Company. Terenul a fost cumparat de catre Supreme Estate.
Directorul economic al Supreme Group, Maria Romano, a declarat ca grupul a decis ca pe acest amplasament sa fie construit un complex de apartamente de lux, spatii comerciale si servicii, inclusiv o gradinita, o clinica de pediatrie si saloane de infrumusetare.
In luna iulie, grupul a cumparat, prin firma imobiliara Nova Estate, tot in urma unei licitatii organizate de AVAS, un alt teren al societatii Baneasa, cu o suprafata de 7.100 metri patrati, la un pret de 3,2 milioane de dolari, fara TVA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO