Proprietăţi

Tranzacţiile imobiliare s-au apropiat de 300 de milioane de euro

Autor: Cristi Moga

26.01.2011, 23:51 26

Valoarea tranzacţiilor imobiliare cu proprietăţi comerciale s-aridicat anul trecut la 293 de milioane de euro, potrivit unuistudiu al firmei de consultanţă imobiliară DTZ Echinox, careconsideră că această piaţă are potenţialul de a creşte în acest ancu 30-60%, până la circa 400-500 de milioane de euro.

"Dacă în 2010 proprietăţile de tip distressed (...) au făcutprincipalul obiect al tranzacţiilor, ne aşteptăm ca în 2011sectorul de birouri să atragă interesul investitorilor cel puţin înaceeaşi măsură. Proprietăţile amplasate în zone descentralizate şicu o rată de disponibilitate ridicată vor constitui masa ofertei,principala ţintă a investitorilor rămânând Bucureştiul", apreciazăCristian Ustinescu, director de investiţii în cadrul DTZ Echinox.Cea mai mare tranzacţie realizată în 2010 a fost parafată înultimele zile ale anului, când NEPI a semnat preluarea FloreascaBusiness Park pentru mai mult de 100 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO