Special

EcoNews ZF

EcoNews ZF

Autor: Alina-Elena Vasiliu

22.06.2022, 00:00 46

5% dintre români sunt îngrijoraţi de efectele negative ale emisiilor de carbon, iar peste jumătate dintre specialiştii care lucrează în domeniul construcţiilor (53%) declară că sunt preocupaţi de emisiile de carbon din această arie de activitate, arată un studiu realizat de Reveal Marketing Research.

Unu din doi europeni declară că a reciclat mai mult şi şi-a redus deşeurile în ultimii trei ani, italienii, polonezii, danezii şi românii situându-se în fruntea clasamentului, potrivit unui studiu L’Observatoire Cetelem, parte din grupul BNP Paribas. De asemenea, 70% dintre europeni sunt dispuşi să plătească mai mult pentru branduri şi produse mai responsabile, românii fiind cei mai categorici (84%), arată acelaşi studiu.

Organizaţia Ecotic, care se ocupă cu managementul integrat al deşeurilor electrice, electronice şi electrocasnice, organizează, alături de Iniţiativa Civică Bucureştii Noi, o campanie de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (inclusiv becuri şi neoane) şi de baterii/acumulatori uzaţi în sectorul 1 al Capitalei. Campania are loc în perioada 14-30 iunie 2022.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO