Special

Educaţie, stil de viaţă şi wellness. Un nou program de Executive MBA a fost lansat pe piaţa locală. Programul va fi unul rapid, cursurile se vor ţine în weekend şi vor fi susţinute de antreprenori şi executivi

Educaţie, stil de viaţă şi wellness. Un nou program...

Autor: Ramona Cornea

09.10.2023, 11:00 285

♦ Programul de EMBA este organizat de şcoala de afaceri Beyond Business School, fondată de antreprenorii Grégoire Vigroux, Andra Ghibuţiu şi profesorul Nicolas Boitout ♦ Prima cohortă va dura 10 weekenduri, din ianuarie până în martie 2024 ♦ Programul costă 3.000 de euro pentru candidaţii care se înscriu devreme.

O nouă şcoală de business a fost lansată pe piaţa locală, Beyond Business School, una care vine cu un nou program de Executive MBA, unul rapid, ale cărui cursuri vor avea loc doar în weekend. Şcoala de business este fondată de antreprenorii Grégoire Vigroux şi Andra Ghibuţiu împreună cu profesorul adjunct şi fost director general Nicolas Boitout.

„Mi-am dorit să lansez o şcoală de afaceri încă de când am devenit antreprenor în România, în 2007. Cred că în ţara noastră sunt oameni foarte talentaţi în domeniul tehnologic, dar nu suficienţi lideri de afaceri cu o mentalitate antreprenorială. Programul nostru EMBA a fost conceput pentru a construi o nouă generaţie de lideri de afaceri în România şi o reţea puternică şi influentă de absolvenţi, numită «beyonders»“, a declarat Grégoire Vigroux, cofondator al Beyond Business School.

De altfel, Vigroux a vorbit anterior în cadrul emisiunii ZF Live despre lipsa de suficiente programe de MBA pe piaţa locală. În luna august a anului trecut, el spunea că România educă ingineri în domeniul IT de un nivel foarte bun, dar, din păcate, România nu produce suficienţi lideri de business, oameni care să fie pregătiţi pentru management pentru că nu sunt şcoli de business aici.

În cadrul programului de EMBA lansat acum, peste 90% din cursuri vor fi predate de antreprenori şi directori executivi de companii, iar costurile sunt de 3.000 de euro pentru înscrierile early-bird.

Programul inaugural de EMBA constă în 120 de ore care se derulează de-a lungul a zece weekenduri. Prima cohortă se va desfăşura între 12 ianuarie şi 31 martie 2024. Vor urma două cohorte similare în 2024: aprilie - iunie, respectiv, septembrie-decembrie.

Toţi studenţii vor urma un set comun de module de management general, care reprezintă 60 de ore. Acesta acoperă subiecte precum crearea de echipe, public speaking, corporate finance, precum şi România în contextul businessului global.

De asemenea, fiecare student va alege între trei specializări care reprezintă 30 de ore suplimentare: leadership & business development, leadership & afaceri sustenabile şi leadership & transformare digitală.

Totodată, vor exista 20 de ore de cursuri online, în parteneriat cu şcoli de afaceri din Europa de Vest, care le vor oferi studenţilor două certificate internaţionale.

Ultimele 10 ore vor fi dedicate unui proiect antreprenorial care le va permite studenţilor să îşi prezinte cunoştinţele dobândite pe parcursul programului academic şi să le aplice unor situaţii reale de business.

Fondatorii Beyond Business School estimează că primul grup de EMBA va avea 40 de studenţi, aceştia urmând să fie împărţiţi în mod egal între modulele de dezvoltare a afacerilor, sustenabilitate şi transformare digitală.

În paralel cu cele trei cohorte de EMBA care se vor desfăşura pe parcursul anului, fondatorii intenţionează să lanseze în septembrie 2025 un program postbacalaureat de trei ani (BBA - Bachelor of Business Administration) şi să se extindă în regiune (în principal în Bulgaria, Grecia, Ungaria şi Moldova) începând cu 2026. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO