Top MBA

Top Financial Times: Cele mai bune programe de MBA

Top Financial Times: Cele mai bune programe de MBA

Click pentru imaginea marita

19.03.2008, 21:27 54

In 2008, pe prima pozitie in ierarhia intocmita de Financial Times (FT) se afla University of Pennsylvania: Wharton, din SUA, exact ca in 2007. Pe locurile urmatoare se claseaza London Business School, Columbia Business School, Stanford University GSB si Harvard Business School, patru din primele cinci institutii fiind din SUA. Daca in 2007 London Business School ocupa locul al cincilea, in 2008 a reusit sa se claseze imediat sub liderul Wharton.
Cele mai multe universitati incluse in topul FT sunt din Statele Unite, urmate de Marea Britanie, Canada si Spania. In total, sunt prezente 100 de universitati din 19 tari.
Dintre scolile de business care sunt prezente pentru prima oara in istorie in topul FT, Indian School of Business ocupa locul 20, urmata de University of Strathclyde Business School din Marea Britanie, pe pozitia 30, si de Shanghai Jiao Tong University, ACEM.
O scoala de business eligibila pentru a fi inclusa in topul realizat de Financial Times trebuie sa fie acreditata international de unul dintre organismele AACSB, Amba sau Equis. Totodata, universitatea trebuie sa faca dovada ca detine un program MBA full-time cu o vechime de cel putin cinci ani, dar si ca a livrat pe piata mai mult de 30 de absolventi cu cel putin trei ani in urma. Publicatia a trimis chestionare la peste 23.500 de persoane care au absolvit programe MBA in 2004 in 156 de scoli de business.
Intotdeauna Financial Times intervieveaza absolventii de MBA la trei ani distanta dupa ce acestia au primit diploma de absolvent. Din totalul celor 156 de universitati chestionate de publicatia britanica, 39 au fost excluse din clasament, din cauza numarului insuficient de absolventi de MBA.
A urmat apoi o ierarhizare a celor 117 scoli de business eligibile pentru a intra in clasament, pentru ca in final sa fie alese cele mai bune 100 de institutii.
Rata de raspuns pentru topul din 2008 a fost de 48%, cu 4% peste nivelul anului precedent. Ierarhia FT se bazeaza pe datele colectate atat de la absolventii programelor MBA, cat si de la universitatile care ofera cursuri MBA.
Informatiile au fost obtinute prin trimiterea a doua seturi diferite de chestionare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO