Un start-up pe zi

Şi-a deschis primul business la începutul anilor ’90, iar acum îşi încearcă norocul în producţia de pâine

Şi-a deschis primul business la începutul anilor ’90,...

Autor: Corina Mirea

07.04.2014, 00:00 753
Irina Dume este antreprenoare de la începutul anilor ‘90, când, încă de pe vremea studenţiei, a început să facă comerţ.
 
De-a lungul timpului ea a „pariat“ atât pe comercializarea en-gros a materialelor de construcţii şi a îngrăşămintelor chimice, dar şi pe transport auto sau producţie de betoane. În mai anul trecut însă, Irina Dume a decis să „ignore“ criza şi lipsa de experienţă în domeniu şi a cumpărat o brutărie tradiţională din Moara Vlăsiei (judeţul Ilfov). Cinci luni mai târziu a deschis, în Capitală, un magazin de desfacere pentru pâinea produsă la 30 de km de Bucureşti, denumit „Brutăria din Rai“.
 
„Brutăria şi magazinul sunt, practic, un pariu făcut de mine şi sunt rezultatul dorinţei mele de a vedea dacă, într-adevăr, contextul economic este realmente relevant pentru a începe ceva de la zero. Am decis să ignor criza şi oamenii care ne tot spun în permanenţă că este criză. Consider că atât timp cât îţi faci treaba bine şi menţii lucrurile simple riscul de a da greş este foarte mic“, spune Irina Duma, care de profesie este filolog.
 
Ea nu a precizat care a fost investiţia făcută în brutărie şi în magazinul de desfacere, însă afirmă că un astfel de business se poate deschide cu aproximtiv 50.000 de euro sau chiar mai puţin dacă antreprenorul are toate informaţiile necesare.
 
În prezent, la brutăria din Moara Vlăsiei şase oameni produc 500 de pâini pe zi (făcute la cuptor pe vatră numai din apă, făină, drojdie şi sare), care ajung în fiecare dimineată atât la Brutăria din Rai (care are doi angajaţi), cât şi la alte puncte de vânzare din Moara Vlăsiei.
 
„A fost destul de greu să găsesc oameni pentru brutăria din afara Bucureştiului, i-am luat din satele vecine, pentru că meseriile tradiţionale au cam fost uitate. Am luat două persoane care ştiau să facă asta şi restul au învăţat de la ei“.
 
Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 03.04.2014
 
ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO