Un start-up pe zi

Un consultant în business pariază pe o băcănie în centrul Braşovului

Un consultant în business pariază pe o băcănie în...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

28.06.2014, 20:37 692
După ce a activat în managementul executiv şi general pentru companii din România şi din străinătate, Adrian Acatrinei, 43 de ani, şi-a dorit să meargă pe cont propriu şi şi-a făcut propriul plan de business în care a inclus dezvoltarea unei băcănii în centrul istoric al oraşului Braşov şi activităţi de consultanţă business (management general şi start-up).
 
Băcănia lui Iordache, aşa cum se numeşte unitatea deschisă de antreprenor anul acesta, este operată de firma Arci Board înfiinţată în 2012.
 
„Ideea acestei băcănii a apărut cu mult înainte dar „pe hârtie“ s-a concretizat în 2009 după ce am identificat o nişă de piaţă neacoperită de supermarketuri, ma­gazine de proximitate sau magazine de producător în zona Braşov. Am vizitat apoi acest tip de magazine (băcănie/grocery) în Franţa, Italia şi România pentru a înţelege specificul, riscurile şi pentru a identifica punctele forte ale acestui tip de business“, povesteşte antreprenorul . Următorul pas a fost înregistrarea mărcii „Băcănia lui Iordache“ la OSIM, în 2013 a fost găsit spaţiul din centrul istoric al Braşovului, iar în luna martie a acestui an businessul a fost deschis. În acest business, Adrian Acatrinei a investit 35.000 de euro.
 
„Pregătirea spaţiului, instalarea echipamentelor şi autorizările au durat circa opt luni. Investiţia în spaţiu şi în stocul iniţial de marfă a depăşit 35.000 de euro“, a precizat el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO