ZF 24

150 de morţi în Europa Centrală şi regiunea Balcanică din cauza frigului polar. În România sunt cele mai multe victime

Autor: Mirabela Tiron

09.02.2012, 17:43 121

Valul de frig polar care a cuprins toată Europa de mai bine de două săptămâni a provocat 150 de morţi doar în Europa Centrală şi regiunea Balcanică, ţara cu cele mai multe victime făcute de ger fiind România, potrivit publicaţiei spaniole El Mundo.

Ţara cea mai afectată de ninsori şi frig este România, cu 44 de morţi, dintre care 3 în ultimele 24 de ore, potrivit Ministerului Sănătăţii, citat de elmundo.es.

Mai mult de 200 de persoane fără adăpost din România au fost trimise în centre speciale de către serviciile de urgenţă, care au oferit ajutor la 140 de persoane aflate în stare de hipotermie.

Zăpada continuă să blocheze în România mai multe drumuri naţionale iar gerul a închis circa 3.000 de şcoli în această perioadă, scrie El Mundo astăzi.

În Serbia şi Bosnia au murit din cauza figului 30 de persoane în total (13 în Serbia). Numeroase case de la munte din Serbia continuă să fie izolate din cauza zăpezii, autorităţiile continuând evacuarea şi livrarea de alimente şi medicamente cu ajutorul elicopterelor. Circa 190 de persoane care aveau nevoie de îngrijiri medicale au fost evacuate din aceste localităţi. La operaţiunile de salvare participă 1.400 de soldaţi.

În Cehia au murit 21 de persoane din cauza frigului. Şi în Bulgaria frigul a făcut victime, 23 de persoane au murit. Şi în Austria au murit cinci persoane iar în Grecia patru oameni, potrivit El Mundo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO