ZF 24

372.000 datornici la firmele de telefonie mobila risca sa nu obtina credite

23.12.2009, 15:45 57

Romanii care au omis sa isi achite la timp facturile la mobil arputea avea surpriza sa constate, in scurt timp, ca, pe langa faptulca nu mai pot obtine un credit la banca, nu mai primesc energieelectrica sau compania de utilitati nu le mai ridica gunoiul,informeaza Gandul.

Operatorii de telefonie mobila abia asteapta sa poata raportadate despre clientii lor la Biroul de Credit, ca astfel sa poataavea acces la informatii despre alte restante ale acestora la bancisau companii de leasing, sau, in viitor, la utilitati. "Una dintrecompaniile de telefonie mobila a facut o solicitare pentru a fiinclusa la Biroul de Credit. S-ar deschide astfel o cutie aPandorei. Daca i-ar fi acceptat accesul acestei companii, vor dorisa aiba acces la datele Biroului de Credit si celelalte companii detelefonie mobila, precum si companii de utilitati", a declaratpentru Gandul Mihail Meiu, director in cadrul Autoritatii Nationalede Protectie a Consumatorilor (ANPC). Despre cum ar putea reactiona bancile odata cuaflarea noilor date privind datornicii aflati pewww.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO