ZF 24

5 mil. dolari pentru un ceas la o licitatie Christie’s din New York

5 mil. dolari pentru un ceas la o licitatie Christie’s din New York
19.03.2009, 10:53 23

O copie identica a unui ceas imperial din perioada Dinastiei Qing pentru care a fost platit un pret record de 5 mil. dolari (3,8 mil. euro), va fi oferit spre vanzare de Christie’s International la licitatia pe care compania o va tine in Hong Kong in luna mai, prima dintre cele doua pe care le organizeaza in fiecare an, scrie Bloomberg.


Ceasul, automat si muzical, inalt de aproximativ 75 centimetri, care a decorat holurile palatului in timpul domniei Imparatului Qianlong (1736-1795), este asteptat sa fie vandut pentru 15 mil. dolari din Hong Kong, potrivit unui comunicat de presa al Christie’s. Obiectul va fi unul dintre vedetele licitatiei de patru zile, ce va mai pune spre vanzare bijuterii, tablouri si antichitati, incepand cu 24 mai.

Licitatia va fi prima pe care Christie’s o va organiza in China, dupa ce compania a vandut la Paris doua statuete de bronz din timpul aceleiasi dinastii Qing, furate. Acest incident a provocat o inasprire a controalelor statului asupra activitatii companiei aici.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO