ZF 24

A auditat fabricile americanilor de la Cameron din întreaga lume şi s-a întors în România pentru o poziţie de top într-o companie de reciclare

31.08.2014, 11:00 419

Ziarul Financiar vă prezintă unele dintre cele mai importante momente din al doilea sezon al emisiunii ZF Live, difuzată pe Internet de luni până vineri, de la ora 12:00 la 13:00. Al doilea sezon al emisiunii s-a încheiat pe data de 18 iulie, urmând să fie reluat din toamnă. Vedeţi aici înregistrările emisiunilor de la ZF Live.

Iulian Harpa, un român care a lucrat ca auditor pentru grupul american Cameron, specializat în furnizarea de echipamente şi servicii pentru industria de petrol şi gaze, s-a întors în România pentru a prelua conducerea diviziei de audit a grupului de companii de reciclare Green Group.
 
Harpa, care ocupă această poziţie de mai bine de un an, spune că dincolo de motivele personale, a fost determinat să se întoarcă în România şi de oportunităţile de business locale şi de potenţialul de creştere al pieţei.
 
„La Cameron era o continuă provocare, însă a venit o ofertă locală de la un fond de investiţii, un proiect de audit unde să aplic lucrurile din toate culturile cu care am luat contact“, a spus la ZF Live Harpa despre decizia de a pleca de la americani.
 
Pentru Cameron, Harpa a realizat rapoarte de audit la fabricile grupului din Nigeria, Arabia Saudită, Franţa, Marea Britanie şi alte ţări din întreaga lume. Înainte de Cameron, Harpa a lucrat timp de zece ani pentru Petrom.
 
Green Group este format din mai multe companii: Greentech, care deţine la Buzău o fabrică de reciclare a deşeurilor de plastic, GreenFiber International, care produce fibră sintetică şi bandă PET prin inter­mediul a două unităţi de producţie (Buzău şi Iaşi), GreenWEEE International, care colectează, tratează şi reciclează deşeurile electrice şi electronice, GreenLamp Re­ciclare, firmă care se ocupă cu reciclarea echipamentelor de iluminat uzate, şi GreenGlass Recycling, care deţine o fabrică de reciclare a sticlei.
 
În acţionariatul Green Group se găsesc fondul de investiţii Global Finance, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dez­voltare şi câteva firme înregistrate în Taiwan. Absolvent al Facultăţii economice din cadrul Institutului de Petrol şi Gaze Ploieşti şi al unui master în management în petrol, Harpa speră ca în următorii cinci ani să pună bazele propriei firme în domeniul consultanţei.
 
Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.03.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO