ZF 24

Acţiunile europene se prăbuşesc. Este cea mai lungă serie de scăderi din 2014, iar volatilitatea este la maximul ultimilor cinci ani

Acţiunile europene se prăbuşesc. Este cea mai lungă...

Autor: Ştefan Stan

02.11.2016, 12:44 1545

Acţiunile europene au scăzut pentru a opta zi, intensificând o vânzare la nivel global, în condiţiile în care piaţa a raportat cel mai mare salt din 2011.

Aproape toate industriile în cadrul inidcelui Stoxx Europe 600 au scăzut, ducând la un declin de 0,7% în Londra. Firmele financiare au scăzut cel mai mult, în timp ce producătorii auto au scăzut odată cu creşterea euro.

Indicele VStoxx, care măsoară volatilitatea din regiune, a crescut cu 2,8%, ducând avansul spre a opta zi consecutiv, cel mai lung şir de creşteri din ultimii cinci ani.

Sondajele din SUA extrem de strânse înaintea alegerilor cresc anxietatea într-o piaţă care deja suferă de scepticism legat de revenirea economică şi de eficienţa măsurilor de stimulare ale băncilor centrale.

A.P. Moller-Maersk a scăzut cu 6,6% după ce a raportat o scădere a veniturilor, în condiţiile în care industria de transport suferă de supra-capacitate.

Indicele FTSE 100 al bursei din Londra a scăzut cu 0,39%, în timp ce indicele DAX al bursei din Frankfrut a scăzut cu 0,85%. La Paris, indicele CAC 40 a scăzut cu 0,72%.

La Bucureşti, indicele BET a scăzut cu 0,49%. Cele mai afectate au fost acţiunile OMV Petrom, care au înregistrat un declin de 1,10%, şi Banca Transilvania, cu un declin de 1,06%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO