ZF 24

AdePlast încearcă să atragă 15 mil. euro de pe bursă pentru o fabrică nouă

AdePlast încearcă să atragă 15 mil. euro de pe bursă...

Autor: Andrei Chirileasa

01.10.2013, 00:06 796

Aceasta este prima ofertă publică iniţială a unei companii private româneşti din ultimii cinci ani şi jumătate.

AdePlast, una dintre cele mai mari afaceri locale din sectorul materialelor de con­strucţii, controlată de Mar­cel Bărbuţ, lansează miercuri, 2 octombrie, o ofertă pu­blică de vân­zare de acţiuni (IPO) prin care îşi propune să atragă între 13 şi 15 mil. euro de pe bursă pentru punerea în funcţiune a unei noi fabrici şi pentru extinderea operaţiunilor în regiune.

Aceasta este prima ofertă publică iniţ­ia­lă a unei companii private româneşti din ultimii cinci ani şi jumătate şi reprezintă un test important pentru piaţa locală de capital. Oferta AdePlast va arăta dacă bursa de la Bucureşti poate mobiliza resurse financiare şi pentru finanţarea unor companii private, după ce producătorul de energie  Nuclear­elec­trica, o companie de stat, a reuşit să strân­gă în septembrie 63 mil. euro de pe bursă prin vânzarea a 10% din acţiuni.

„Mesajul pe care vrem să-l dăm investitorilor este să vină alături de o companie 100% românească în procesul nostru de dez­voltare ambiţioasă. Continuăm investi­ţiile în tehnologie pe cele trei platforme industriale, pentru a crea din AdePlast un brand regional“, a declarat Marcel Bărbuţ, proprietarul AdePlast. El este dispus să renunţe la 33,3% din acţiunile companiei pentru a atrage între 13 şi 15 milioane de euro de la investitorii de pe bursă. În funcţie de preţul final al ofertei, compania ar putea fi evaluată între 39 şi 45 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO