ZF 24

AdePlast nu a reuşit să strângă bani de pe bursă. Nu a fost oferta suficient de atractivă sau nu e piaţa pregătită?

Marcel Bărbuţ, proprietarul AdePlast

Noi am fost pregătiţi pentru bursă, însă bursa se pare că nu a fost pregătită pentru AdePlast. Din păcate, cred că nu suntem încă în stadiul în care bursa să fie o alternativă viabilă pentru finanţarea companiilor private din România.

Trebuie subliniat că oferta de retail s-a subscris peste 100%. Asta înseamnă că românii au fost interesaţi de AdePlast şi au un apetit invesţional în acest sector. Oamenii au avut încredere în noi. Dar pentru ca un asemenea demers să fie valid este nevoie de mai mult decât atât.

Marcel Bărbuţ, proprietarul AdePlast Noi am fost pregătiţi pentru bursă, însă bursa se pare că nu a fost pregătită pentru AdePlast. Din păcate, cred că nu suntem încă în stadiul în care bursa să fie o alternativă viabilă pentru finanţarea companiilor private din România. Trebuie subliniat că oferta de retail s-a subscris peste 100%. Asta înseamnă că românii au fost interesaţi de AdePlast şi au un apetit invesţional în acest sector. Oamenii au avut încredere în noi. Dar pentru ca un asemenea demers să fie valid este nevoie de mai mult decât atât.

Autor: Andrei Chirileasa, Roxana Pricop

17.10.2013, 00:08 430

Oferta publică iniÅ£ială de vânzare de acÅ£iuni (IPO) a producătorului de materiale de construcÅ£ii AdePlast  a eÅŸuat, compania nereuÅŸind să atragă suficienÅ£i bani de la investitori pentru a închide tranzacÅ£ia. Marcel BărbuÅ£, proprietarul AdePlast, spune că bursa nu este încă o alternativă de finanÅ£are pentru companiile private, în timp ce investitorii susÅ£in că oferta nu a fost suficient de realistă.

Eşecul ofertei AdePlast, prima ofertă publică iniţială a unei companii private după cinci ani, i-ar putea descuraja pe mulţi antreprenori români să caute finanţare pe bursă, chiar dacă investitorii vorbesc despre necesitatea listărilor private şi de faptul că pe bursă sunt bani pentru companii româneşti de succes.

„Noi am fost pregătiţi pentru bursă, însă bursa se pare că nu a fost pregătită pentru AdePlast. Din păcate, cred că nu suntem încă în stadiul în care bursa să fie o alternativă viabilă pentru finanţarea companiilor private din România“, a declarat ieri Marcel Bărbuţ, după ce consorţiul de intermediere format din Intercapital Invest şi BCR a anunţat că oferta AdePlast nu a adunat suficiente subscrieri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO