ZF 24

Aderarea Romaniei si Bulgariei la UE va duce la dezvoltarea turismului in Balcani

09.03.2007, 11:12 29

Aderarea Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana va duce la o crestere importanta a sectorului turistic din Europa de Est, mai ales a celui din regiunea balcanica, considera principala companie de rezervari turistice online din Marea Britanie, directline-holidays.co.uk.

O destinatie care mizeaza pe cresterea vizibilitatii sale pe plan international dupa aderarea la UE este Bulgaria, unde numarul de turisti straini este prognozat sa creasca cu 10% in acest an, dupa ce in 2006 valoarea totala a incasarilor din turism s-a cifrat la circa un miliard de euro.

O evolutie ascendenta a fost remarcata in Romania chiar si in perioada premergatoare aderarii, piata turistica locala majorandu-se cu 20%.

"Turismul din Europa de Est si mai ales cel din Balcani a castigat in popularitate, beneficiind de un raport excelent calitate-pret comparativ cu destinatiile din Vest", a precizat directorul de vanzari al directline-holidays, Alex Pilkington.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO