ZF 24

Administrator de firmă, trimis în judecată pentru evaziune fiscală; prejudiciul, peste 2,5 mil. euro

Autor: Departamentul Corespondenţi

11.06.2015, 17:50 304

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de DNA, procurorii l-au trimis în judecată, în stare de libertate, pe Cosmin Sebastian Dumitraş, administrator al unei societăţi comerciale din judeţul Cluj, fiind acuzat de comiterea a 38 de fapte de evaziune fiscală, după ce nu a înregistrat în actele contabile ale firmei tranzacţiile comerciale efectuate prin vânzarea de maşini second-hand aduse din alte state UE, prejudiciul creat statului român fiind de peste 2,5 milioane de euro.

"În perioada ianuarie 2008 - februarie 2011, inculpatul Cosmin Sebastian Dumitraş, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, în mod repetat, a omis în tot sau în parte, să evidenţieze, în actele contabile şi în alte documente legale, operaţiunile comerciale efectuate (vânzări de autoturisme second hand, achiziţionate din ţări membre ale Uniunii Europene) şi veniturile realizate, producând astfel bugetului de stat un prejudiciu total de 10.552.195,79 lei (echivalent a 2.552.594,21 euro)", se arată în comunicatul DNA.

Potrivit sursei citate, Dumitraş a vândut în România maşini second-hand aduse din alte state membre UE, însă nu a declarat şi nu a plătit TVA aferent veniturilor pe care firma le-a făcut în urma vânzărilor.

Anchetatorii au dispus instituirea sechestrului asigurator pe două imobile ale lui Cosmin Sebastian Dumitraş, iar dosarul acestuia va fi judecat de magistraţii Tribunalului Cluj.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO