ZF 24

Afacerile din comert si servicii au scazut in octombrie cu 1,5%, respectiv 0,4%

09.12.2009, 10:14 17

In octombrie, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cuamanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete)fata de luna precedenta a scazut ca serie ajustata in functie denumarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 1,5%, in ciudaunei crestere ca serie bruta cu 1%, conform datelor InstitutuluiNational de Statistica.

In privinta serviciilor de piata prestate populatiei, in lunaoctombrie 2009 fata de luna precedenta, volumul cifrei de afaceri,atat ca serie ajustata cat si ca serie bruta, a inregistrat oscadere cu 0,4%.

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, s-a inregistrato reducere a volumului cifrei de afaceri in comertul cu amanuntulatat ca serie bruta (-11,9%), cat si ca serie ajustata(-9,1%).
Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută,în luna octombrie 2009 a înregistrat o cifră de afaceri cu 13,8%mai mică comparativ cu luna octombrie 2008, determinată înprincipal de activităţile agenţiilor turistice şi atur-operatorilor (-49,9%).

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, in lunaoctombrie 2009, a inregistrat o cifra de afaceri cu 14,6% mai micăcomparativ cu luna octombrie 2008, determinata in principal deactivitatile agentiilor turistice si a tur-operatorilor(-45,9%).

La zece luni, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cuamanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule şi motociclete),serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si desezonalitate, a scazut cu 10,9%, scadere cauzata de reducerea incomertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule inmagazine specializate (-19,4%) si respectiv la vanzarea de produsenealimentare (-9,4%). Vanzarea de produse alimentare, bauturi situtun a scazut cu 2,7%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO