ZF 24

Afacerile din comerţul cu amănuntul au crescut în iulie cu 11,7%, iar la şapte luni cu 16,9%

Afacerile din comerţul cu amănuntul au crescut în...

Autor: Departamentul Economic

05.09.2016, 09:48 211

Ajustate în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, afacerile din comerţ s-au majorat cu 13,8% faţă de iulie 2015 şi cu 16,3% în perioada ianuarie-iulie, a anunţat luni Institutul Naţional de Statistică.

Faţă de iunie, volumul afacerilor a crescut cu 4,1%, ca serie brută şi a fost constant în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Potrivit datelor INS, avansul din iulie a fost susţinut de creşterile înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+13,4%), comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+11,5%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+9,9%).

De asemenea, la şapte luni majorarea cifrei de afaceri din comerţ a fost determinată de vânzările mai mari de produse alimentare, băuturi şi tutun (+21,7%), de produse nealimentare (+15,9%) şi de comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+11,3%).

Raportat la sezonalitate, evolutia pozitiva din ianuarie-iulie a fost sustinuta de creşterea vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+21,3%), a vânzărilor de produse nealimentare (+15,2%) şi a comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+11,1%).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO