ZF 24

Afacerile din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor au crescut la şapte luni cu

Afacerile din serviciile de piaţă prestate în...

Autor: Departamentul Economic

14.09.2016, 09:50 54

Ajustat în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate , afacerile din servicii de piaţă au crescut în iulie cu 10%, iar în perioada ianuarie-iulie cu 8,7%, potrivit Institutului Naţional de Statistică.

Faţă de iunie, serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor au generat afaceri în scădere cu 2,2%, serie brută, şi în urcare 0,5%, ţinând cont de sezonalitate.

Evoluţia pozitivă din primele şapte luni ale anului a fost susţinută de creşterile înregistrate la transporturi (+13,6%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+7,3%), comunicaţii (+6,4%) şi la alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+5,3%). Pe de altă parte, activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe au scăzut cu 0,2%.

În funcţie de sezonalitate şi de numărul de zile lucrătoare, afacerile din transporturi au urcat cu 12,8%, cele din activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei cu 7,9%, din activitǎţile de comunicaţii cu 6,2%.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO