ZF 24

Alain Prost: Va fi usor sa promovam Dacia la nivel mondial cu noul Duster

Alain Prost: Va fi usor sa promovam Dacia la nivel mondial cu noul Duster
19.11.2009, 15:57 49

Saptamana aceasta Dacia a prezentat la Renault SquareComunication din Paris, modelul de competitie Duster. Prototipul vaparticipa pe circuitul de gheata din cadrul Trofeului Andros dinlunile decembrie si ianuarie. Daca ne uitam la caroseria lui,acesta prefigureaza modelul de serie, urmand a fi lansat la SalonulAuto de la Geneva din 2010. Informatii despre viitorul 4x4 vor fifurnizate la inceputul lunii decembrie cand vom sti pretul dar sialte detalii despre cel de-al 6-lea model din gama Dacia.

Fostul mare campion de Formula 1, Alain Prost, va fi cel care vaconduce Dacia Duster in Trofeul Andros. Prost a ales Dacia pentrusimplitatea, eficienta si robustetea care caracterizeaza marcaromaneasca. "Sint incantat sa concurez pe Dacia Duster. Este unvehicul complet nou si sint mandru sa particip la promovareaacestuia intr-un context atat de original cum este Trofeul Andros.Am incredere in capacitatea si in fiabilitatea vehiculului pentruaceasta cursa, avand in vedere colaborarea cu Renault SportTechnolgies", a explicat Alain Prost pentru ProMotor.

Totodata, dupa Sandero, Duster va fi cel mai important model dingama Dacia, care va contribui la expansiunea constructoruluiautohton.

"A doua misiune este sa promovam brandul Dacia la nivelinternational prin intermediul noii Dacii Duster. Va fi destul deusor, pentru ca oamenii sunt interesati de ceea ce facem. Nu s-auasteptat la o colaborare de-a mea cu Dacia. Oamenii care urmarescTrofeul Andros cunosc foarte bine produsul. Sunt cu ochii pe brand,in special pe aceasta masina si cred ca sunt foarte curiosi.Trebuie sa mearga totul bine", a spus Prost.

Noul vehicul de competitie a beneficiat de intreaga expertizaRenault Sport Tehnologies. Sub caroseria din fibra de sticla seafla un sasiu tubular si un motor V6 3l 24v al Aliantei RenaultNissan. Motorul a fost special pregatit pentru a oferi performantemaxime in ciuda tuturor testelor dure la care va fi supus. Afisando putere de 350 CP la 7500 rpm, motorul ofera un cuplu de 360 NM la5500 rpm. Cutia de viteze cu 6 trepte permite o schimbare precisasi rapida a rapoartelor chiar si in timpul virajelor pe gheata.Amplasarea motorului in partea superioara a masinii are drept scoprepartizarea optima a masei regulamentare de 950 kg. Un centru degreutate localizat cat mai jos confera stabilitate maxima si uncomportament mai eficient.

Vehiculul de competitie Dacia Duster este echipat cu suspensiicu 2 brate triunghiulare si amortizoare cu cursa lunga care iipermit sa abordeze terenurile dificile.

Alain Prost conduce in "civil" un model Audi cu tractiuneintegrala, dar potrivit acestuia, de acum incolo va conduce si unDuster.

Mai multe detalii aflati sambata de la ora 12, la ProMotor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO