ZF 24

Alcatel Lucent: In marile orase, acum sunt 400 de smartphone-uri pe kilometru patrat. In doi ani vor fi 1.600

Alcatel Lucent: In marile orase, acum sunt 400 de smartphone-uri pe kilometru patrat. In doi ani vor fi 1.600
30.03.2010, 14:55 33

Retelele operatorilor de telefonie mobila sunt supuse uneipresiuni tot mai mari pe masura ce consumatorii incep sa adopteintr-un ritm accelerat telefoanele mobile inteligente, careutilizeaza intensiv retelele de date mobile, a declarat, in cadrulunui seminar organizat la Bucuresti de Autoritatea de reglementarein comunicatii Luis Lucatero - director pentru afaceri publice incadrul Alcatel-Lucent, unul dintre cei mai mari producatorimondiali de echipamente telecom.

Problema operatorilor va fi ce capacitate de transfer de date vorfi capabili sa ofere pe o suprafata de un kilometru patrat, a spusoficialul Alcatel Lucent. Potrivit lui, numarul de smartphone-uricare se afla marile orase a screscut exponential in ultimii ani,iar evolutia va continua sa fie de aceasta maniera.

Daca in 2008 in marile orase existau in medie 100 de smartphone-uripe kilometru patrat, anul trecut numarul a ajuns la 200 iar in anulcurent se va dubla pana la 400. In urmatorii doi ani evolutia vacontinua sa fie dublarea. Astfel, in 2012 vor exista in medie 1600de smartphone-uri pe metrul patrat in orasele mari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO