ZF 24

Alianţă strategică: Orange şi Vodafone îşi vor dezvolta în comun reţelele în România

Valentin Mircea, vicepreşedinte al Consiliului Concurenţei

Valentin Mircea, vicepreşedinte al Consiliului Concurenţei

Autor: Adrian Seceleanu

24.07.2013, 21:09 2005
Orange şi Vodafone, cei mai mari jucători de pe piaţa locală de telefonie mobilă, discută o alianţă surprin­zătoare prin care urmează să îşi dezvolte în comun reţelele de comuni­caţii pentru a obţine în următorii ani economii de zeci de milioane de euro, au declarat pentru ZF mai multe surse din industrie.
 
Subsidiarele giganţilor europeni Orange (Franţa) şi Vodafone (Marea Britanie) vor forma o nouă companie, care va gestiona dezvoltarea reţelelor de comunicaţii mobile 4G, dar şi infrastructura de suport de fibră optică pentru cei doi jucători, într-o mişcare fără precedent - la un asemenea nivel - pentru industria de telecom din România. Companiile lo­cale de telecom au mai colaborat până acum pe zona de infrastructură - folosind în comun turnuri de comunicaţii, spre exemplu, dar nu au făcut niciodată un asemenea pas, de a forma în comun o nouă companie dedicată acestor activităţi. În alianţă nu ar urma să intre, ală­turi de Orange şi Vodafone, şi alţi jucători mari - precum Cosmote, Rom­telecom, RCS&RDS sau UPC, potrivit informaţiilor actuale.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO