ZF 24

Alliance Boots - 20% din Farmexpert

Omul de afaceri Eugen Banciu a realizat al treilea exit în 2013, când a vândut 20% din acţiunile distribuitorului de medicamente Farmexpert.

Omul de afaceri Eugen Banciu a realizat al treilea exit în 2013, când a vândut 20% din acţiunile distribuitorului de medicamente Farmexpert.

Autor: Ioana David

08.05.2014, 20:11 642

În toamna anului 2013, compania britanică Alliance Boots a achiziţionat 20% din acţiunile distribuitorului român de medicamente Farmexpert, iar în urma acestei mişcări a ajuns să deţină 100% din acţiuni. Este a treia tranzacţie cu acţiuni ale Farmexpert, prima fiind derulată în 2006, iar a doua în 2012. Britanicii au ajuns în acest fel să deţină integral al doilea mare distribuitor local de medicamente, care în 2013 a avut o cifră de peste jumătate de miliard de euro. Alliance Boots deţine Farmexpert prin intermediul Alliance Healthcare Deutschland (fosta ANZAG, companie din Germania). 

În octombrie, când a anunţat preluarea pachetului minoritar de la Farmexpert, Alliance Boots a mai achiziţionat un pachet şi în cadrul firmei Hedef Alliance din Turcia.  Britanicii au bătut palma cu omul de afaceri Eugen Banciu, fondatorul Farmexpert, cel care a pus bazele companiei în 1996. Alliance Boots nu a precizat valoarea tranzacţiei prin care a ajuns la 100% din acţiunile distribuitorului român. În tranzacţia precedentă, cea din 2012, când a ajuns la 80% din Farmexpert, ANZAG cheltuise 35,5 milioane de euro pentru achiziţie, sumă care cuprindea atât preţul plătit către fondatorul companiei Eugen Banciu, cât şi cheltuielile aferente achiziţiei, potrivit datelor din raportul ANZAG citate de Mediafax.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO