ZF 24

Allianz-Tiriac a subscris prime de 279 mil.euro, in crestere cu aproape 19%

09.11.2007, 12:03 7

Compania de asigurari Allianz-Tiriac a subscris, in primele noua luni, prime brute de 279 de milioane de euro, in crestere cu 18,7% fata de perioada similara a anului 2006, potrivit datelor anuntate astazi de grupul german Allianz si preluate de Mediafax.

Pe segmentul asigurarilor generale, Allianz-Tiriac a subscris, in perioada ianuarie-septembrie 2007, prime brute de 257 de milioane de euro, in crestere cu aproape 20% fata de intervalul similar al anului precedent, si a inregistrat un profit operational de sapte milioane de euro, in scadere cu 30%.

In trimestrul al treilea, compania a subscris, pe segmentul politelor de asigurari generale, prime brute de 84 milioane de euro, in crestere cu peste 6% fata de perioada similara a anului precedent.

In sectorul asigurarilor de viata, Allianz-Tiriac a subscris, la noua luni, prime brute de 22 milioane de euro, in urcare cu 10% fata de perioada similara a anului 2006, echivalentul a doua milioane de euro. Compania a recuperat, in trimestrul al treilea, pierderile operationale de un milion de euro inregistrate pe acest segment de activitate la finele primului semestru, iar grupul s-a mentinut la pragul minim de rentabilitate din punct de vedere operational la finele lunii septembrie, cu un castig zero.

Allianz a avut in Romania, anul trecut, o cota de piata de 19,5%.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO