ZF 24

Ambasadorul Italiei: Pentru a atrage mai multe firme italiene e nevoie de stabilitate economică şi legislativă

Diego Brasioli, ambasadorul Italiei la Bucureşti

Diego Brasioli, ambasadorul Italiei la Bucureşti

Autor: Mirabela Tiron, Cristina Roşca

02.06.2014, 22:30 129

Diego Brasioli, ambasadorul Italiei la Bucureşti, spune că numărul firmelor italiene care investesc în România continuă să crească şi că stabilitatea mediului economic este esenţială pentru a atrage mai mulţi investitori din Peninsulă.

„Numărul companiilor italiene care investesc în Ro­mâ­nia este în creştere. Sunt circa 40.000 de companii cu acţionariat italian, dintre care doar anul trecut au fost înregistrate 2.500. Mai mult, în primele patru luni din acest an cifrele noastre arată încă 850 firme“, a declarat Diego Brasioli pentru ZF.

Companiile cu capital italienesc prezente în România au avut o cifră de afaceri totală de 32 de miliarde de lei (7 mld. euro) şi un profit de 1,7 miliarde de lei (386 milioane de euro) la 137.000 de angajaţi în 2012, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

Printre companiile cu capital italienesc prezente pe piaţa locală se numără grupul Enel, cel mai mare distribuitor privat de energie electrică din România, cu afaceri cumulate  de 1,5 miliarde de euro anul trecut, producătorul de anvelope Pirelli Tyres România, cu afaceri de 342 milioane de euro în 2012, retailerul italian de lenjerie intimă Calzedonia, prezent pe piaţa locală cu o reţea de şase magazine sub acest brand şi o fabrică  în Arad, producătorul italian de ciocolată şi dulciuri Ferrero, constructorul italian Astaldi, care a lucrat la proiecte precum pasajul Basarab şi autostrada Cena­vodă-Medgidia şi alte companii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO