ZF 24

ANCOM propune ca alocarea celor 5 licenţe de TV digitală să se facă prin selecţie competitivă

ANCOM propune ca alocarea celor 5 licenţe de TV...

Autor: Adrian Seceleanu

28.11.2013, 20:25 431

Autoritatea Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) propune ca alocarea celor cinci multiplexuri (licenţe) de televiziune digitală terestră să se facă printr-o procedură de selecţie competitivă. ANCOM a supus consultării publice, până în ianuarie 2014, proiectul de decizie şi caietul de sarcini pentru organizarea licitaţiei pentru licenţele de TV digitală.

ANCOM propune ca alocarea celor cinci multiplexuri de televiziune digitală în standard DVB-T2 să se facă printr-o procedură de selecţie competitivă. Multiplexul digital reprezintă un grup de programe de radiodifuziune şi televiziune. Câştigătorul primului multiplex în UHF (MUX 1) va avea obligaţia de a transmite gratuit posturile publice şi private de televiziune care se transmit în prezent în sistem analogic terestru.

Acest multiplex va trebui să asigure o acoperire în recepţie fixă de 90% din populaţie şi 80% din teritoriu până la 31 decembrie 2016. Pentru celelalte multiplexuri operatorii vor avea obligaţia ca până la 1 mai 2017 să aibă în funcţiune cel puţin 36 de emităţoare pentru fiecare dintre reţelele corespunzătoare acestor multiplexuri. Toate multiplexurile vor fi acordate pe o perioadă de 10 ani, iar licenţele vor intra în vigoare începând cu 17 iunie 2015. 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 29.11.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO