ZF 24

Andrei Rădulescu, BT: Marjele de dobândă au crescut în martie la credite şi depozite lei şi au scăzut la euro

Andrei Rădulescu, BT: Marjele de dobândă au crescut...

Autor: Roxana Rosu

09.05.2017, 14:02 192

Evoluţia marjelor de dobândă din sectorul bancar vor fi influenţate pe termen scurt de semnalele de politică monetară (SUA, Zona Euro, România), dar şi de evoluţia percepţiei de risc investiţional pe plan intern, sunt de părere analiştii Băncii Transilvania, după ce BNR a publicat evoluţia dobânzilor în primul trimestru, statisticile indicând continuarea divergenţei între componentele RON (în creştere spre valorile maxime din perioada pre-criză) şi EUR (în scădere).

”Practic, evoluţia cererii interne la un ritm peste potenţial, convergenţa inflaţiei către ţinta BNR şi acumularea de factori de risc la adresa stabilităţii macrofinanciare într-un context caracterizat prin perspectiva intensificării volatilităţii pe pieţele financiare internaţionale exprimă premise ca banca centrală din România să lanseze ciclul monetar post-criză înainte de Banca Centrală Europeană”, a spus Andrei Rădulescu, senior economist BT.

Pe segmentul credite/depozite în sold în RON marja netă de dobândă a crescut în martie cu un ritm lunar de şase puncte bază, la 5,19 puncte procentuale (cel mai ridicat nivel din vara anului 2007). Această evoluţie a fost determinată, în principal, de majorarea ratei de dobândă la credite cu patru puncte bază lună/lună la 6,24% (maximul din noiembrie 2015).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO