ZF 24

Andrei Rădulescu, senior economist Banca Transilvania: Încrederea în economie s-a deteriorat pentru a doua lună consecutiv în iulie

Andrei Rădulescu, senior economist Banca Transilvania:...

Autor: Roxana Rosu

31.07.2017, 11:12 200

Încrederea în economie s-a deteriorat pentru a doua lună consecutiv în iulie, indicatorul Comisiei Europene scăzând cu un ritm lunar de 0,6 puncte la 104,8 puncte (minimul din februarie), evoluţie determinată de declinul sentimentului consumatorilor, apreciază Andrei Rădulescu, senior economist Banca Transilvania.

În opinia lui, evoluţia legată de consum exprimă premise de temperare pentru principala componentă a PIB pe termen scurt.

De asemenea, conform Institutului Naţional de Statistică (INS) managerii din industrie, construcţii şi servicii se aşteaptă la o creştere a activităţii cu un ritm moderat, consolidare pe piaţa forţei de muncă şi majorarea preţurilor pe termen scurt.  Managerii din comerţul cu amănuntul previzionează un ritm robust de creştere în intervalul iulie-septembrie.

Statisticile Băncii Naţionale a României (BNR) indică continuarea tendinţei de scădere pentru rata creditelor neperformante în mai: cu 0,22 puncte procentuale lună/lună şi cu o dinamică anuală de 3,36 puncte procentuale, la 9,04% (minimul din 2010).  

În ceea ce priveşte titlurile de stat, curba randamentelor s-a consolidat,  rata de dobândă la 10 ani ajungând la 3,83%. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO