ZF 24

ANM: norul de cenusa produs de eruptia vulcanica din Islanda se va apropia sambata de nord-vestul Romaniei

16.04.2010, 13:31 36

Administratia Nationala de Meteorologie afirma ca din estimarilespecialistilor norul de cenusa produs de eruptia vulcanica dinIslanda nu va afecta direct Romania, insa se va apropia deNord-Vestul teritoriului in cursul zilei de sambata, informeazaMediafax.

Administratia Nationala de Meteorologie a informat vineridimineata Ministerul Mediului si Padurilor in legatura cu eruptiavulcanului de sub ghetarul Eyjafjallajokull din sudul Islandei,care a erupt pentru a doua oara, la numai doua zile dupa ce isiincetase activitatea inceputa luna trecuta.

Astfel, din estimarile Administratiei Nationale de Meteorologieprecum si ale Centrului International de Avertizare pentru aviatie,privind cenusa vulcanica - Volcanic Ash Advisary (VAAC) -, rezultaca norul de cenusa produs de eruptia vulcanica nu va afecta directRomania dar se va apropia de Nord-Vestul teritoriului in cursulzilei de sambata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO