ZF 24

Apple se confruntă cu prima scădere trimestrială a vânzărilor din 2003

Apple se confruntă cu prima scădere trimestrială a...

Autor: Departament Economic

27.04.2016, 09:34 118

O creştere în cererea de smartphone-uri, playere muzicale şi alte dispozitive electronice a propulsat venitul anulal al Apple la 227 de miliarde de dolari, în cei 13 ani de la ultima scădere trimestrială, rezultând într-o creştere astronomică a acţiunilor, ceea ce a făcut Apple cea mai valoroasă companie din lume.

Era creşterilor neîntrerupte s-a lovit însă de un zid, în trimestrul care s-a finalizat în martie, în condiţiile în care mai puţini oameni şi-au actualizat iPhone-ul cu ultima versiune, iar compania prezice încă un declin în perioada următoare.

”Nu văd nimic la orizont de la Apple din punct de vedere al componentelor sau a schimbărilor tehnologice majore, care să impulsioneze creşterea. Vom vedea că oamenii pur şi simplu rămân cu telefoanele mai multă vreme, la fel cum s-a întâmplat şi cu PC-urile”, a spus Bob O’Donnell, analist şef la TECHnalysis Research.

Vânzările în T1 au scăzut cu 13%, la 50,6 miliarde de dolari, faţă de 58 de miliarde de dolari în aceeaşi perioadă a anului trecut. Profitul a scăzut la 10,5 miliarde de dolari, faţă de 13,57 mld. dolari, în condiţiile în care cererea pentru diPhone-uri a scăzut cu 16%.

”Piaţa pentru smartphone-uri pur şi simplu nu creşte în prezent. Aceasta este o consecinţă a climatului macroeconomic în mai multe zone din lume”, a spus Tim Cook, CEO Apple.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO