ZF 24

Aproape jumătate din absolvenţii de MBA şi-au plătit singuri programul, iar un sfert au primit ”cadou“ plata taxelor de şcolarizare de la angajator

Aproape jumătate din absolvenţii de MBA şi-au plătit...

Autor: Adelina Mihai

10.04.2014, 20:51 54

Un procent de 35% din cei 163 de absolvenţi din ultimul an ai programelor locale de MBA au plătit din surse proprii cursul, iar 11% au reuşit să îşi acopere costurile printr-un împrumut de la bancă sau de la rude sau prieteni, arată rezultatele sondajului ZF.

Angajatorii au plătit taxele pentru 23% din absolvenţii programelor de MBA din ultimul an, faţă de situaţia înregistrată în 2008, când 60% din absolvenţi erau trimişi de companie la cursuri de educaţie mana­gerială.

Pentru a avea o imagine cât mai clară legată modul de finanţare a programelor de educaţie managerială, ZF a introdus în chestionarul din acest an câteva variante de răspuns suplimentare la întrebarea legată de provenienţa sumelor plătite de absolvenţi pentru programele de MBA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO