ZF 24

ASF se mută în fostul sediul Eximbank de la 9 decembrie

ASF se mută în fostul sediul Eximbank de la 9 decembrie

Autor: Roxana Pricop

27.11.2013, 16:49 826

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunţat că începând de la 9 decembrie va funcţiona într-un sediu nou situat în Splaiul Independenţei nr. 15, sector 5, Bucureşti, respectiv în clădirea care a găzduit sediul Eximbank.

Relocarea face parte din procesul integrării activităţii celor trei sectoare reglementate şi autorizate de ASF: Asigurări-Reasigurări, Instrumente şi Investiţii Financiare şi Pensii Private, care au funcţionat în trei sedii separate. Activitatea celor trei sectoare va deveni operaţională, în noul sediu, etapizat, după următorul program: sectorul Pensiilor Private - începând de azi, 27 noiembrie, sectorul Asigurărilor - Reasigurărilor - din 2 decembrie, Sectorul Instrumentelor şi Investiţiilor Financiare - din 9 decembrie.

Reclamaţiile în atenţia sectorului Asigurări-Reasigurări se vor depune, temporar,  începând din data de 2 decembrie 2013, în strada Steluţei nr.2, sector 1, Bucureşti, telefon: 021.668.12.00.

ASF a fost înfiinţată pe 30 aprilie prin comasarea a trei comisii de specialitate care au trei sedii diferite: cel al CNVM din Strada Foişorului unde sunt departamentele responsabile de piaţa de capital, cel al CSA din strada Amiral Constantin Bălescu cu departamentele de asigurări şi cel al CSSPP din Calea Şerban Vodă, unde sunt departamentele responsabile de pensii private. Şedinţele Consiliului ASF s-au ţinut la sediul CSA. Eximbank a decis în luna iulie să se mute din sediul din zona Naţiunile Unite şi să închirieze un spaţiu de 3.800 de metri pătraţi al Palatului Kiseleff, o clădire cu o istorie de peste 100 de ani care în ultimele două decenii a fost cunoscută ca sediu central al băncii olandeze ING.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO