ZF 24

ASF va disponibiliza o parte din şefi în urma evaluării a 205 directori

ASF va disponibiliza o parte din şefi în urma...

Autor: Adrian Dumitrache, Roxana Pricop

30.09.2013, 00:06 173
Autoritatea de Supraveghere Finan­ciară (ASF) va organiza o licitaţie pentru servicii de consultanţă în domeniul evaluării unui număr de 205 persoane cu funcţie de conducere, proces în urma căruia unii vor fi confirmaţi în posturi, iar alţii vor fi disponibilizaţi.
 
„Procesul de evaluare va avea ca rezultat fie confirmarea anumitor persoane cu funcţii de conducere, fie disponibilizarea lor. În termen de două luni de la finalizarea evaluării, va fi elaborat şi un plan de acţiune pentru eficientizarea ASF în vederea optimizării procesului bugetar. La finele lunii august, personalul ASF număra 597 de angajaţi, în scădere cu 30 de persoane faţă de 31 iulie“, potrivit unui răspuns al ASF.
 
ASF a fost înfiinţată în aprilie prin co­ma­sarea a trei comisii de supraveghere şi este responsabilă de monitorizarea pieţei de capital, a pensiilor private şi a asigu­ră­rilor.
 
Într-un interviu acordat Ziarului Financiar în iulie, Dan Radu Ruşanu, preşedintele ASF, declara că „restruc­turarea va începe după ce vom evalua personalul. Vom angaja o firmă multinaţională care va evalua personalul. În funcţie de rezultatele testelor de evaluare vom decide cine rămâne. Dacă testele arată că toţi angajaţii sunt buni, îi vom păstra pe toţi“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO