ZF 24

Asigurătorii mari au dat afară 1.500 de oameni anul trecut

Asigurătorii mari au dat afară 1.500 de oameni anul trecut

Autor: Ciprian Botea

03.06.2014, 00:07 375

Cei mai mari şapte angajatori din industria asigurărilor şi-au redus anul trecut numărul de angajaţi cu 1.500 de oameni şi au rămas cu mai puţin de 9.000 de salariaţi, în condiţiile în care au accelerat restructurarea după cinci ani cu vânzări slabe şi pierderi de sute de milioane de euro.

„Restructurarea va continua şi anul acesta, chiar dacă într-un ritm mai lent. Dacă nu pot creşte veniturile singura soluţie este să taie din costuri. Poate că tăierile nu vor mai fi la fel de agresive ca anul trecut, dar cu siguranţă vor fi reduceri de personal în continuare“, consideră Viorel Vasile, directorul general al brokerului de asigurări Safety.

Toţi cei şapte asigu­ră­tori mari şi-au redus numărul de angajaţi în 2013. Cea mai mare restructurare a fost la Omniasig, Uniqa şi Asi­rom, de unde au plecat 291, 274 şi respectiv 252 de per­­soane. Gro­u­­­pa­ma a avut cea mai mică scădere, de numai 6%, şi a ajuns astfel cel mai mare angajator din asigurări, cu 1.858 de oameni.

Scăderea numărului de angajaţi din asigurări în perioada de criză a venit în paralel cu reducerea reţelelor de sucursale şi agenţii şi preluarea unei părţi din business de către brokeri. Firmele de brokeraj au ajuns să intermedieze anul trecut aproape jumătate din primele subscrise de asigurători.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- firmele cu cele mai mari scăderi; date despre ceilalţi asigurători care au redus numărul de angajaţi. 

- date INS despre evoluţia pieţei de muncă în sectorul de asigurări

- opinia lui Viorel Vasile despre evoluţia viitoare a sectorului 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO