Bănci și Asigurări

Topul celor mai mari companii de asigurari

Topul celor mai mari companii de asigurari

Autor: Ciprian Botea

07.07.2014, 14:35 948

Afacerile companiilor mari de asigurări s-au stabilizat anul trecut, astfel că şase din primii zece asigurători în funcţie de volumul primelor subscrise au raportat afaceri în creşteri faţă de de 2012. Clasamentul a suferit câteva schimbări vizibile pentru că unii asigurători au terminat mai repede procesul de restructurare a por­to­foliilor şi au reluat creşterea businessului. 

Astra - compania deţinută de omul de afaceri Dan Adamescu, aflată în administrare specială din luna februarie - şi-a păstrat poziţia de lider pentru al treilea an la rând şi a încheiat cu afaceri de circa 1,1 miliarde de lei, potrivit calculelor efectuate de ZF pe baza cotei de piaţă deţinute la sfârşitul lunii septembrie. Calculele ZF arată că firma a pierdut circa 5% din afaceri în 2013.

Allianz-Ţiriac a revenit pe locul doi în piaţă, în timp ce Uniqa a depăşit Asirom şi ING Asigurări şi a urcat pe locul cinci, cu o cotă de piaţă de 7%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO