ZF 24

Aţi înghiţi o pastilă în fiecare zi care să funcţioneze ca parolă de acces?

Aţi înghiţi o pastilă în fiecare zi care să...

Autor: Cătălina Butan

09.06.2013, 14:12 1175

Parolele sunt peste tot şi în acelaşi timp sunt cea mai slabă verigă într-un sistem de autentificare deoarece oamenii nu sunt prea buni la memorarea lor, scrie Mashable.com.

Un director de cercetare din cadrul producătorului de telefoane mobile Motorola, Regina Dugan a găsit o soluţie: pastile şi tatuaje în loc de parole.

„Parolarea telefonului este iritantă. Este atât de enervant încât doar jumătate din utilizatori o folosesc deşi sunt destul de multe informaţii valoroase, personale pe telefon”.

Dugan propune în schimb vitamina de autentificare, o pastilă cu un cip electronic. După ce cineva înghite pastila, stomacul funcţionează ca un electrolit şi activează bateria cipului.

Cipul are un buton de oprire/pornire, generând semnale precum o electrocardiogramă.

Corpul uman va funcţiona astfel ca un jeton de autentificare, precum cartelele folosite de corporatişti pentru accesul în companii.

Autentificarea poate fi făcută la simpla atingere, deoarece organismul uman este conductor de electricitate. La o simplă atingere vei putea folosi astfel laptopul sau telefonul tău.

Senzorii digestivi nu sunt o noutate, ei au fost autorizaţi de autorităţile de reglementare a medicamentelor din SUA - Federal Drug Administration. Compania Proteus Digital Health produce astfel de dispozitive pentru a monitoriza cu exactitate orele, respectiv zilele în care utilizatorii iau medicamente.

Există însă un impediment. Senzorii sunt digeraţi de organism ca orice alt aliment, ceea ce înseamnă că utilizatorii trebuie să înghită pastile zilnic.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO